Modulaire opbouw

Wat HealthConnected uniek maakt, is dat het modulair is ontworpen en hierdoor gebruikt kan worden om zorgprocessen op maat te ondersteunen. Modulair ontwerpen kan gezien worden als een proces van het ontwikkelen van componenten die generieke functies uitvoeren. De functionaliteit die nodig is om te verwijzen is in essentie niet anders voor diabetespatiënten dan voor patiënten die naar de oogarts moeten. Dat principe van modulair ontwikkelen is zeer ver doorgevoerd binnen het HealthConnected platform en dat maakt voor de klant het verschil!

Makkelijker gezegd: HealthConnected is opgebouwd uit bouwstenen. Afhankelijk van de wens van de zorgaanbieder kan HealthConnected bouwstenen toevoegen of weglaten. Dit heeft als voordeel dat HealthConnected toepasbaar is voor heel veel disciplines en zorgbranches. Er is landelijk vastgesteld door VZVZ wie welke bouwstenen (bijv. meetwaarden, episodes en medicatie) mag inzien. Deze landelijke standaarden zijn doorgevoerd in HealthConnected. Indien deze standaarden landelijk worden aangepast, dan worden deze ook aangepast in HealthConnected. Op deze wijze kan HealthConnected dus dienen als EPD voor meerdere typen zorgverleners in de eerste lijn.

 

  • Voorbeeld - Voordeel van een modulaire opbouw

    Door de modulaire opbouw ervaart elke zorgverlener toch zijn of haar eigen dossier. Dus een psycholoog werkt met de DSM-5, een huisarts met episodes (ICPC) en meetwaarden en een pedicure zonder dit soort standaarden, maar bijvoorbeeld met regionale standaarden. Uiteraard laten wij u dit graag zien in de praktijk. Wanneer u interesse heeft in de mogelijkheden van het HealthConnected platform dan kunt u contact opnemen via aoostra@healthconnected.nl of bellen met 072-5180600 en vragen naar Arieke Oostra.